maanantai 3. lokakuuta 2011

Suomeksi: Suurenmoinen TAO ja Mestareiden Siddha Jooga

Suurenmoinen TAO

ja

Mestareiden Siddha Jooga


Monta vuotta sitten kun harjoitin Zeniä, opin erityisen meditatiivisen hengitystavan. Japanilaiset Zen-mestarini korostivat tällaista hengittämistä. Taolainen ja Zen Buddhalainen perinne kuten myös Zen-taiteet pohjautuvat voimakkaasti tähän.


Vuodesta 2006 lähtien, kun sain vihkimyksen Kriya Joogaan ja hieman myöhemmin edelleen Siva Joogaan, jätin melko lailla ne harjoitukset joita olin Zen-vuosinani oppinut. Suurin syy tähän oli se, että olin kohdannut vaikean hermostollisen tai henkisen loppuunpalamisen koska olin harjoitellut niin kovaa, oppimatta rentoutumaan. Kun opin kriyoja niin minulle avautui aivan uusi maailma ja uppouduin korkeisiin energia-tietoisuus tiloihin (Paravastha) joita ei voi sanoin kuvailla. Koin etten tarvinnut Zen-juttuja enää. Moneen vuoteen en ymmärtänyt Zen-meininkiä.


Viisi vuotta kului... kunnes syyskuussa 2011, rakkaiden Satgurujeni, Thirumularin ja Babajin vinkistä, kohtasin jälleen samat periaatteet joita olin harjoitellut vuosia sitten Zenissä, joka perustuu Taolaiseen ja Buddhalaiseen Joogaan Kiinasta ja vielä kauempaa Intiasta. Nämä samat harjoitukset ja niiden periaatteet alkoivat tulla vastaan meditaatioissani kun istuin Baban ja Mularin kanssa käsikkäin Kailash-vuorella, sekä myös DVD:stä, videoista ja kirjoista eri muodoissaan. Jotkut näistä olivat hyvin esitettyjä ja toiset miten sattuu. Lisäksi, Babaji antoi minulle pranayama-sarjan – Babajin Pranayama Setin Terveyden ja Henkisen kasvun eduksi – jota voisin tarjota online-jooga opetuksena nettisivujeni kautta, www.sundarayoga.fi . Tämä kurssi, parin muun Mularjin antaman opetuksen lisäksi, tulee pian saataville englannin ja suomen kielellä.


Ensi alkuun olin hieman ymmälläni tästä kaikesta. Tiesin kuinka Siddha-mestareiden perhe ulottuu Intiasta Kiinaan, Euroopasta Arabiaan ja edelleen Etelä-Amerikkaan... joten on turvallista olettaa tämän linjan Mestareiden toimivan globaalisti. Sitä Satguru tarkoittaakin, globaalia tai universaalia Mestaria. Kuitenkin omasta pienen ötökän – ihmisen – näkökulmasta, minun piti katsoa asiaa tarkemmin. Kuinka nämä periaatteet ja harjoitukset, Siva/Siddha Joogan ja Zenin ja Shintolaisuuden parissa oppimani harjoitukset jotka intialaisperäisestä joogasta tuntuvat puuttuvan, sopivat yhteen?


Siddhojen harjoitukset ovat tuhtia tavaraa. En haluasi kuulostaa hölmöltä mutta suurin osa kriyoista jotka olen näiltä kahdelta Satgurulta sekä oman Korkeimman Itseni muistoista oppinut, ovat sellaisia jotka kääntävät tietoisuuden täydelliseen moodiin noin vain. ”PAM!” Tuosta vain. Tämä on se erityinen syy miksi kaikki harjoitukset ja tantrat on pidetty ja pidetään edelleen salassa.


Suurimmassa osassa Kundaliini ja Kriya Joogan nimellä kulkevista opetuksista tarjotaan yksinkertaistettuja ja helppoja menetelmiä. Jos alkuperäiset opetukset olisivat avoimesti kaikkien opittavissa kurssimuotoisesti niin arvelen, että yhteiskunta ja yksilöllisten ihmisten elämät vain pysähtyisivät paikoilleen sillä fyysinen maailma, maailma ympärillämme, näyttäisi pelkältä unelta. Kaikki asiat joita teemme ja joista otamme vastuuta päivittäisessä elämässämme näyttäisi enemmän tai vähemmän merkityksettömältä. Aikamme ihmisten kuuluu olla juurtuneita ja aktiivisia maailmassa. En tarkoita tällä järjetöntä aineellista tavoittelua ja itsensä kadottamista maailman ja politiikan leikkeihin. Tarkoitan elämistä tässä ja nyt, juuri näissä kehoissamme, tässä ajassa ja yhteiskunnassa.


Joten tasapainon tuominen henkiseen ja ulkoiseen elämään on tärkeää. Se on olennaista... Ja juuri tässä kohtaa Siddha-metodi joka tunnetaan Zenissä ja Taolaisuudessa, astuu kuvioon.


Elämme suuren muutoksen aikaa. Tämä kulttuurin muutos ei tapahdu munkkien tai erakkojen vaan tavallisten perheelisten ihmisten toimesta, jotka asuvat kaupungeissa ja ovat aktiivisia yhteiskunnassa. Tämä on se syy jonka vuoksi tuhdit metodit kuten Kriya Jooga ja Thirumularin Siva Jooga on alun perin saatettu tarjolle: Jotta saadaan aikaan muutos materialistisesta egoistisesta tietoisuustilasta tasapainoiseen ja luonnolliseen, valaistuneeseen tietoisuuteen. Jotta tämä olisi mahdollista niin me tarvitsemme tuhtia lääkitystä (Siva Jooga) ja tämän Siddha-mestarimme ovat saattaneet eteemme. Lisäharjoitukset kuten Khanda Pranayama, joka on se harjoitus johon olen edellä viitannut, tuo täydellisen balanssin ulkoisen maailman ja sisäisen henkisen tilan välille.


Meditaatiossa, pyysin Babajia selittämään minulle Siva Joogan ja Taolaisen dan tien/tanden-harjoitusten yhteyttä.


Babaji, kerro minulle Siva Joogan ja Taolaisuuden yhteydestä”


Kyseessä on yksi ja sama jooga. Ei ole sitä tai tätä joogaa. On vain se, joka on linjassa suuren jooga-perinteen kanssa ja se, joka on sen ulkopuolella. Tällä hetkellä suuri osa joogista tietoa on hajallaan ympäri maailmaa. Baban tehtävä on tuoda se kaikki yhteen.”


Tunsin Babajin hymyilevän kuin iloinen pikku poika... niin vilpittömästi ja leikkisän ylpeästi.


Kuinka nämä oppimani metodit pitäisi opettaa?”


Sinä tunnet jo tämän kaiken. Baba on opastanut sinua pitkän aikaa... siitä saakka kun olit pieni poika, näin pitkä (Hän asetti kätensä alas vyötärön korkeudelle näyttäen pienen lapsen pituutta ja hymyili vielä leveämmin). Babananda, tee tämä kaikkien saataville.”


Jo jonkin aikaa, olin intuitiivisesti tiennyt, että Babaji oli näkymättömällä kädellään opastanut minua Zenin pariin ja Japaniin mutta siitä huolimatta olin yllättynyt kuullessani Babajin itsensä kertovan tämän. Olen monesti miettinyt miten paljon opin resitoimisesta/laulamisesta, retriiteistä ja muista asioista Zenin parissa, jota voin nyt soveltaa työssäni Siva Joogan acharyana – valtuutettuna opettajana - ja joogakeskukseni opetustyössä.


Mielessäni välähti muistoja lapsuudestani. Monet kerrat Babaji tuli hiljaa luokseni lohduttamaan ja auttamaan minua kun rukoilin onnellisuutta ja rauhaa kaikille. Minulla oli tapana tehdä tätä ollessani muutaman vuoden ikäinen poika.


Aloin tuntea olevani niin täyteen ladattu Babajin autuudellista Rakkautta (prema), että sulin sisäisesti kuin pehmeä hunaja. Sanoin spontaanisti:


Rakastan Sinua Babaji, Rakastan Sinua.”, samalla kun sulin Babajin premaan.


Babananda, vie Baban Rakkaus monille ihmisille. Tämä prema kuuluu kaikille. Tee tämä saataville.


Sisäisesti, olin niin täynnä Babajin huikeaa autuudellista Rakkautta, että mieleni hiljeni samalla kun sydämeni ja Sieluni tulivat yhdeksi Babajin Puhtaan Rakkauden virrassa.


Babajin Rakkautta ja siunauksia kaikille,

  • Babananda,

Joogakeskus Sundara,

www.sundarayoga.fi

30.9.2011


Jos pidit artikkelista niin Tue Siva Joogan pioneerityötä

Suomessa ja koko maailmassa lahjoituksella. Kiitos ja kumarrus.

***

If you liked the article, support the pioneer work of Siva Yoga

in Finland and in the whole world with a donation. Thank You.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti